فلفل دلمه ای یکی از انواع فلفل است که طعم و مزه ی آن شیرین است و در رنگ های قرمز، زرد، سبز، و نارنجی می باشد. امروزه کاشت فلفل دلمه ای در گلدان و گلخانه بسیار رایج است با توجه به این که فلفل دلمه ای دارای طعم بی نظیر است در بین مردم محبوبیت خاصی دارد. در این جا به زمان کاشت فلفل دلمه ای تا زمان برداشت این محصول پر طرفدار می پردازیم. زمان کاشت فلفل دلمه ای در اوایل فصل بهار است البته با توجه به پیشرفت های علم کشاورزی کاشت گلخانه ای این محصول در فصول دیگر سال امکان پذیر است و محصول بسیار مرغوب و با کیفیت برداشت می شود. ابتدا بذر این محصول را در ظروف کوچک و یک بار مصرف در خاک هوموس یا خاک برگ می نشاند، پس از سبز شدن آن را به زمین مورد نظر انتقال می دهند.
پس از مراقبت و توجه و آبیاری مناسب و تغذیه مناسب خاک، گیاه شروع به گل دهی می کند که در این زمان برای اینکه محصول خوب و مرغوب داشته باشد از کود های طبیعی باید استفاده شود. همچنین با گرده افشانی گلهای این گیاه تاثیر زیادی در مرغوبیت و درشتی میوه آن دارد. این نوع فلفل که از خانواده فلفل شیرین است مورد علاقه خیلی از افراد است و در تهیه غذا ها از آن استفاده می شود. فلفل دلمه به صورت خام و در کنار غذاهای سرخ کرده، از جمله انواع کباب ها و کوکو ها و برخی دیگر غذا ها مصرف می شود همچنین این نوع فلفل به صورت پخته شده در برخی غذاها از جمله انواع خورشت ها و پیتزا ها استفاده می شود و ویرایش خواص درمانی زیادی است که در ادامه به خواص بی نظیر واین محصول خواهیم پرداخت.
قیمت فلفل دلمه ای عمده
فلفل دلمه ای از پرطرفدار ترین انواع صیفی جات است که در جهان و ایران مصرف زیادی دارد. تولید و پرورش این محصول در چند سال اخیر در ایران در فضای باز و گلخانه گسترش زیادی داشته است و یکی از مرغوب ترین محصولات سبزیجات است. با توجه به افزایش تولید فلفل دلمه ای در ایران بازار فروش این محصول بسیار پر رونق است و روزانه انواع مختلف فلفل دلمه رنگی و سبز برای فروش وارد بازار فروش می شود. یکی از راههایی فروش این محصول، فروش عمده آن است که از قیمت مناسبی برخوردار است. فلفل دلمه ای که در ایران تولید می شود به کشور های دیگر از جمله عراق، امارات، قطر، و عمان صادر می شود.
قیمت عمده فلفل دلمه ای تحت تاثیر عوامل مختلفی است که در بازار مورد توجه مشتریان این محصول قرار می گیرد. از جمله عواملی همچون کیفیت و مرغوبیت انواع فلفل دلمه، اندازه و ریز و درشت بودن آن، رنگ و طعم فلفل دلمه، عامل مهم دیگر در قیمت این محصول نوع بسته بندی و چگونگی حمل و نقل آن و فصل برداشت و حجم تولید این محصول می باشد. فلفل دلمه رنگی برای طعم دادن به غذاها و تزیین غذا ها طرفداران زیادی دارد به همین خاطر خرید و فروش آن از قیمت بسیار مناسبی برخوردار است. این محصول با توجه به اینکه جزو محصولات تره بار است باید بسته بندی و در سردخانه گذاشته شود تا کیفیت آن از بین نرود.
فلفل دلمه ای دارای خواص دارویی و درمانی زیادی است که امروزه مصرف آن هم در بین مردم گسترش یافته است. این محصول سرشار از انواع مواد معدنی و انواع ویتامین ها است که پزشکان به مصرف مرتب این محصول تاکید زیادی دارند از جمله به زنان باردار توصیه می شود که فلفل دلمه را در سبد غذایی خود قرار دهند و این به خاطر وجود اسید فولیک موجود در آن می باشد. این سبزی سرشار از آنتی اکسیدان و ویتامین C است. وجود اسید فولیک در فلفل دلمه از گرفتگی رگ ها و بروز بیماری های قلبی و دیابتی جلوگیری می کند.
همچنین فیبر موجود در این سبزی کلسترول خون را کاهش می دهد و از ابتلا به حمله قلبی جلو گیری می کند. فلفل داروی ضد سرطان است و در درمان سرطان و پیشگیری از ابتلا به آن جلو گیری می کند. در فلفل ماده ای به نام کاسپین است که این ماده به عنوان یک ترکیب ضد سمی عمل می کند و مانع از فعالیت سلول های سرطانی در بدن می شود. همچنین این ماده سبب کاهش بروز زخم معده می شود. فلفل دلمه یکی از کم کالری ترین سبزی ها است و یکی از بهترین مواد غذایی برای لاغر شدن می باشد و برای سلامت چشم ها بسیار مفید است.
فلفل دلمه ای تراریخته
ابتدا به مفهوم تراریخته می پردازیم، تراریخته یک فرآیندی است که در آن یک ژن یا چند ژن را به گیاهان یا جانوران تزریق می کنند و به صورتی که آن جاندار و یا گیاه ویژگی های جدیدی پیدا می کند و آن را به فرزندان خود انتقال می دهد. در واقع ساختار ژنتیکی گیاهان و محصولات کشاورزی و جانداران را با اضافه کردن یا کم کردن ژن تغییر می دهند. امروزه شرکت های تولید میوه و مواد غذایی اقدام به تراریخته کردن و یا اصلاح بذر محصولات کشاورزی می کنند زیرا باز دهی بیشتری نسبت به محصولات طبیعی دارند. اغلب محصولات کشاورزی نیز اصلاح شده هستند به طوری که هم باز دهی و هم مقاومت آن در برابر کم آبی و آفات و بیماری ها نیز بیشتر است و محصولی باکیفیت دارد.
فلفل دلمه ای تراریخته یکی از محصولات کشاورزی پرطرفدار است که این محصول از نظر شکل ظاهری بسیار با کیفیت و مرغوب است ولی عطر و طعم فلفل دلمه ای طبیعی را ندارد. نکته دیگر اینکه این محصول باردهی خوبی دارد و از نظر اقتصادی نیز بسیار به صرفه است. البته اکثر پزشکان محصولات تراریخته را تایید نمی کنند و توصیه ای به مصرف آن ندارند زیرا در ژنتیک گیاه دستکاری شده است و خواص و ویژگی های یک محصول طبیعی و ارگانیک را ندارد. البته عده ای از متخصصین محصولات کشاورزی عقیده دارند که فلفل دلمه ای تراریخته نیست بلکه بذر آن اصلاح شده است و فلفل دلمه های رنگی که ابتدا سبز است و سپس به رنگ زرد و نارنجی و پس از آن به رنگ قرمز تغییر می کند بستگی به میزان رسیده شدن آن دارد و ارتباطی به تراریخته بودن آن ندارد. بنابراین مصرف آن ایرادی ندارد.
فلفل دلمه ای دراز
همانطور که قبلا هم گفتیم فلفل دلمه از خانواده سبزیجات است و جز فلفل شیرین می باشد. فلفل دلمه ای دراز یا فلفل دلمه بلند رئوس، یکی از انواع فلفل دلمه است که گوشتی و ضخیم و آبدار و ترد است و اندازه آن تقریبا بین ۱۸ تا ۲۰ سانت می باشد. بوته فلفل دلمه ای دراز یک گیاه یک ساله است که بذر آن در اوایل فصل بهار کاشت می شود و تا شروع فصل سرما بار دهی دارد، چنانچه که این گیاه را در گلدان بکارید می توانید آن را در پشت پنجره رو به آفتاب قرار دهید و از محصول آن به صورت تازه استفاده نمایید. فلفل دلمه دراز شیرین و خوشمزه و دارای عطر و طعم بسیار خوبی است این محصول اغلب به صورت خام مصرف می شود و دارای خواص دارویی و درمانی زیادی است.
فلفل دلمه ای دراز سبز دارای مواد معدنی و ویتامین های A و B و C است که برای بدن بسیار ضروری می باشد. از خواص دیگر این محصول عبارت است از: تنظیم فشار خون، کنترل و کاهش کلسترول و جلوگیری از بیماری های قلبی و عروقی و همچنین مصرف آن سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. فیبر موجود در این نوع فلفل سبب شادابی پوست و مو می شود. البته افرادی که ناراحتی معده دارند نباید زیاد از این سبزی استفاده کنند زیرا سبب تحریک معده شده و باعث ناراحتی و سوزش معده برای افراد می شود.
فلفل دلمه ای گیاه
فلفل دلمه ای گیاه یک ساله ای است، خاستگاه ابتدایی این گیاه آمریکای شمالی و مکزیک است و از آن جا به دیگر نقاط جهان پخش شده است. این گیاه در ایران نیز به طور گسترده کشت می شود و با شرایط آب و هوای ایران سازگار است. در تمام مناطق گرمسیری و معتدل کشور کشت می شود. امروزه این گیاه در گلخانه ها نیز کاشته می شود و یکی از محصولات پر مصرف در جهان و ایران است. ایران در حال حاضر با کشت این محصول در سطح وسیع و گلخانه ها در تولید فلفل دلمه ای به خود کفایی رسیده است به طوری که بخشی از این تولیدات نیز به کشور های دیگر از جمله عراق، عمان، و امارات صادر می گردد. کاشت بذر گیاه فلفل دلمه بسیار راحت و آسان است که شما می توانید آن را در منزل و در باغچه و یا گلدان کشت کنید. خاک مناسب برای گیاه فلفل دلمه، خاک باغچه و کمپوست است که این گیاه به راحتی داخل آن رشد می کند و میوه هم می دهد. البته بوته این گیاه در برابر سرما مقاومت چندانی ندارد بنابراین با شروع فصل سرما باید گلدان آن را داخل اتاق و در کنار پنجره جنوبی قرار دهید .
سس فلفل دلمه ای رنگی
سس فلفل دلمه ای رنگی یکی از سس های پرطرفدار و محبوب در بین مردم است. این سس بسیار خوشمزه و خوش طعم از فلفل دلمه ای رنگی تهیه می شود شما نیز می توانید این سس فوقالعاده خوشمزه را در منزل تهیه کنید. به این صورت ابتدا فلفل دلمه رنگی سبز، زرد، قرمز از هرکدام یک عدد را تهیه می کنیم. مواد لازم دیگر برای تهیه این سس شامل این مواد است. فلفل تند، سس کچاب، رب گوجه فرنگی، شکر، نمک هرکدام یک قاشق غذاخوری، پودر سیر نصف قاشق و سرکه انگور نصف لیوان. ابتدا فلفل دلمه ها رو نگینی ریز کنید و دانه های آن را خارج کنید سپس دلمه هاروارد داخل تابه بریزید و بدن آب در حرارت کم تف دهید تا نرم شود بعد دلمه تف داده شده را داخل میکسر بریزید و مواد دیگر را به آن اضافه کنید و خوب میکس کنید تا مواد به هم بچسبد سپس سس آماده شده را داخل شیشه بریزید و داخل یخچال نگهداری کنید فقط موقع استفاده از آن برای غذا ابتدا کمی تفت دهید تا سس خوشرنگ شود.
ترشی فلفل دلمه ای طرز تهیه
امروزه از انواع فلفل تند و فلفل شیرین از جمله فلفل دلمه ترشی و شوری تهیه می کنند این نوع ترشی بسیار خوشمزه و طرفداران زیادی دارد. در اینجا به طرز تهیه ترشی فلفل دلمه ای می پردازیم که یکی از آسان ترین انواع ترشی است که می توان از ان در همه فصول سال استفاده کرد همچنین می توان این ترشی را با انواع غذاها مصرف نمود و از فواید فوقالعاده فلفل دلمه بهرهمند شد. برای تهیه ترشی فلفل دلمه به این مواد نیاز است.
فلفل دلمه ۳عدد
فلفل سبز تند ۳ عدد
هویج ۲عدد
سیر ۳ حبه
سرکه دو لیوان
ادویه ترشی و نمک به میزان لازم
در ابتدا فلفل دلمه را خوب می شوییم و سپس آن را به دلخواه ریز می کنیم و برای اینکه ترشی نرم با شد فلفل دلمه و هویج را داخل قابلمه به مدت ۵دقیقه می پزیم و سپس سرکه و ادویه ها و نمک را به آن اضافه می کنیم و به مدت دو دقیقه آن را می جوشانیم و در آخر سیر و سبزیجات معطر را به آن اضافه می کنیم. پس از سرد شدن ترشی آن را داخل شیشه می ریزیم و در یخچال نگهداری می کنیم. البته شما می توانید به دلخواه از خیار و گل کلم هم در این ترشی استفاده کنید.
طرز تهیه خورش فلفل دلمه ای
از فلفل دلمه می توان در تهیه انواع غذاها استفاده کرد یکی از غذاهایی که با فلفل دلمه درست می شود و بسیار خوشمزه است خورش فلفل دلمه است. در تهیه این نوع خورشت از فلفل دلمه و گوشت و استفاده می شود. که بسیار مقوی و دارای خاصیت است. برای تهیه این خورشت به مواد زیر نیاز است.
فلفل دلمه ۱ عدد
گوشت بدون استخوان ۲۵۰ گرم
پیاز یک عدد
سیر یک حبه
روغن ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان لازم
اولیه و زردچوبه به میزان لازم
برای تهیه این خورش ابتدا گوشت را تکه می کنیم و در مقداری روغن به مدت ۵ دقیقه تف می دهیم و سپس پیاز را به صورت نگینی خرد می کنیم و به همراه گوش مقداری تف می دهیم و سپس فلفل دلمه را ریز می کنیم و داخل قابلمه با گوشت و پیاز به مدت ۷ دقیقه با حرارت ملایم تف می دهیم و سپس سیر و نمک و فلفل و ادویه ها را به آن اضافه می کنیم و سه لیوان ای داخل قابلمه می ریزیم و می گذاریم تا به مدت ۳ الی ۴ ساعت خورش فلفل دلمه جا بیفتد. البته در این خورشت می توانید از گوشت مرغ هم استفاده کنید و همچنین از رب گوجه فرنگی به دلخواه استفاده نمایید.